top of page

Bewustwording & zelfinzicht

 

Rebalancing richt zich niet speciaal op ziekte of gezondheid maar eerder op bewustwording en zelfinzicht. Jezelf beter leren kennen en je lichaamsbewustzijn vergroten draagt wel bij aan je gezondheid.

 

Rebalancing maakt gebruik van technieken uit verschillende vormen van lichaamswerk, waaronder Rolfing, Alexander-techniek, Feldenkrais, Tragering, Cranio-Sacraal-therapie en Bio-energetica. 

 

Afspraak maken

Mail naar Caroline.smit@xs4all.nl
Of bel mij  06 - 24667291

Sessie van 90 minuten / € 85,-

 

"Ik kom al een aantal jaar bij Caroline voor Rebalancing massages en elke keer als ik naar buiten loop, denk ik: "Wat ben je toch ontzettend goed in je vak Caroline!” Je weet mij altijd in mijn lijf te krijgen als ik eruit ben, het contact met mijn lichaam en geest te herstellen en stress of zorgen weg te masseren.

Je stemt je aanpak af op wat ik op dat moment nodig heb en die is altijd raak. Het gesprekje vooraf en vervolgens vooral je handen die haast een magische werking hebben qua warmte en energie; fijn, vertrouwd en in een prettige setting.

 

Ik kan iedereen aanraden om regelmatig bij Caroline op de tafel te gaan liggen voor onderhoud én behoud van je lichaam en geest. Het zorgt voor ontspanning, bewustwording en inzicht. Ik kan in ieder geval niet meer zonder!"

Roos

Rebalancing 

laat je luisteren naar je lichaam

 

Je lichaam informeert je op verschillende manieren over hoe het met je gaat. Je kunt dat merken aan je lichaamshouding, aan waar het fijn voelt en waar je lichaam “alarm slaat”. In het dagelijks bestaan verlies je gemakkelijk het  evenwicht tussen spanning en ontspanning. Het woord “re-balance” zegt het al: soms is het nodig het evenwicht te herstellen.  

 

Ik ben opgeleid als Rebalancer aan de Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustwording.​ 

Van denken naar voelen naar zijn” 

 

Rebalancing is een unieke en diepgaande vorm van lichaamswerk. Het is ontstaan vanuit het besef dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Rebalancing nodigt je uit om het contact te herstellen met wie je van nature bent en daarin te ontspannen. 

 

Van nature ben je levendig, spontaan en onbevangen, kijk maar naar een jong kind. Om eisen vanuit de omgeving of traumatische gebeurtenissen te overleven, pas je je aan. Hierbij richt je je vooral op die kwaliteiten waarin je bevestigd wordt en je gaat inhouden wat niet gewaardeerd wordt. Vaak is dat juist je speelsheid en gevoeligheid, maar soms ook je angst of woede. Aanpassen en inhouden vraagt veel inspanning van lichaam en geest.

 

Zodra je meer gaat ervaren dan alleen het denken, krijg je een ruimer bewustzijn van wie je werkelijk bent. Zo ontstaat meer inzicht, creativiteit en vrijheid. Daardoor komt je authenticiteit meer tot zijn recht en word je leven intenser en levendiger. 

 

Rebalancing maakt je bewust van wat er in je leeft

 

Alle ervaringen en overtuigingen hebben een effect op je lichaam, daarin berg je ze op. Zo span je vaak onbewust bepaalde spieren aan. Ook aan je ademhaling kun je het merken, je gaat misschien minder of sneller ademhalen. Deze processen brengen het lichaam uit zijn natuurlijke evenwicht en kosten veel energie. 

 

De effecten daarvan kunnen zich uiten in psychische en/of lichamelijke klachten zoals burnout, futloosheid, stress, hoofdpijn, slapeloosheid, negatieve gevoelens, onvrede, piekeren, of bijvoorbeeld nek-schouder-en rugklachten. Ieder lichaam heeft zijn eigen unieke verhaal.

 

We zijn van oorsprong allemaal gericht op levendigheid en vrijheid. Je hoeft niet te veranderen, je mag ruimte geven aan wat al in je leeft. Rebalancing ondersteunt je om jouw kwaliteiten in je leven te integreren. Zo kunnen er ook nieuwe ervaringen en mogelijkheden ontstaan.

Hoe verloopt een sessie ?

Een sessie begint meestal met een orienterend gesprek. Dit gesprek is bedoeld om bij jezelf stil te staan: hoe sta ik er op dit moment voor, wat voel ik in mijn lichaam, fysiek en emotioneel? En hoe ga je met die gevoelens om? 

Vervolgens begeleid ik je met verschillende massage- en aanraaktechnieken, van gewrichtsontspanning tot diepe bindweefselmassage. De aanraking wordt gecombineerd met ademoefeningen, mindfulness en zelfonderzoek.

Na de eerste keer kijken we of rebalancing bij je hulpvraag past en of we goed kunnen samenwerken. Je hebt het meeste baat bij meerdere sessies, ongeveer tussen de vijf en zeven is gebruikelijk.

Waar rebalancing goed voor is

 

  • stressgerelateerde klachten zoals: oververmoeidheid, burn-out, RSI, slaapproblemen, niet lekker in je vel, onrust. 

  • meer te leren voelen en niet alleen maar denken.

  • het zelfinzicht vergroten: belemmerende overtuigingen en patronen doorzien en daarmee ruimte geven voor persoonlijke groei. 

  • meer inzicht krijgen in de verbinding tussen lichaam en geest.

  • voor het herstellen van het contact met je natuurlijke aard.

  • om emoties gemakkelijker te kunnen dragen en verwerken.

  • voor zingevingsvragen: omgaan met grote veranderingen, relatieproblemen, midlife.

  • voor individuele coaching en inspiratie.

Ik ben aangesloten bij Platform Rebalancing Nederland 

Locatie en tijden  

Mijn praktijk is aan huis. Zie bij contact mijn werkdagen en tijden.

Tarieven

Een Rebalancing sessie duurt anderhalf uur en kost 85,-

  

  • Annulering van een afspraak meer dan 24 uur voor de afspraak is kosteloos. Binnen 24 uur voor de afspraak breng ik 100% van het tarief in rekening. 

bottom of page