top of page

Mijn visie op voeding

 

"Haar passie, haar openheid en helderheid, ervaar ik als heel positief. Haar kennis, niet dwingend, haar interesse in mij als mens. Haar gedrevenheid, ze doet graag een stapje extra om je te kunnen helpen."

Ruth (37)

Voeding is onderhevig aan modeverschijnselen

 

Door de vele hypes is het al snel onduidelijk en verwarrend wat nu wel of niet waar is.  Niets van ons voedsel is alleen maar gezond of ongezond. Het gaat juist om het totale voedingspatroon en om het vinden van je eigen waarheid via persoonlijk ervaren en zelf voelen. 

 

Er zijn veel ziektes die samenhangen met een ongezonde leefstijl.

Dat is goed nieuws, want een gezonde leefstijl is een keuze die je zelf kunt maken! Naast gezonde voeding is gezond bewegen net zo belangrijk. 

 

Als je dit gaat ervaren kom je tot inzicht wat goed voor jou is. Welke voeding doet mijn lichaam goed? Wat past bij mijn constitutie en wat is haalbaar in mijn persoonlijke situatie? 

 

Mijn voorkeur heeft ‘natuurvoeding’. Wij zijn natuur dus je lichaam wordt het liefst zo puur en natuurlijk mogelijk gevoed. Natuurvoeding staat voor onbewerkte voeding zonder kunstmatige toevoegingen en voor een gevarieerd eetpatroon waarbij je niet te veel eet. En als het even kan ook rekening houdt met de aarde. Maar bovenal lekkere smaakvolle voeding, want van eten moet je vooral genieten!

 

Verandering heeft tijd nodig

 

Ik nodig mensen uit om zelf in beweging te komen. Door zelf te ervaren en te voelen, kom je er namelijk achter wat je wel en niet wil eten, of beter niet kan eten. 

 

Omdat ik zelf ook deze beweging naar natuurlijk goed eten heb gemaakt met een huishouden met twee kinderen waar ik rekening mee moest houden, ben ik vooral praktisch gericht. Ik kijk bij jou wat past en wil het vooral niet te ingewikkeld maken. Het moet natuurlijk allemaal wel leuk en makkelijk blijven! 

 

Verandering van je voedingspatroon vraagt ook verandering van je eetgedrag. Bij verandering komt meestal weerstand om de hoek kijken. Dat hoort nu eenmaal bij veranderingsprocessen. Een proces heeft tijd nodig, geef en gun jezelf die tijd! Je kunt bij mij terecht voor voedingsadvies dmv diverse keukentafelconcepten

 

We kijken samen welke stappen je het beste kan nemen. 

Stap voor stap en de rest volgt. Hierbij ben ik zo grondig, helder en vooral eerlijk mogelijk.

 

Voeding voor lichaam en geest 

 

Voedingsadvies is slechts een onderdeel van een gezonde leefstijl, want daar hoort voor mij ook bewegen bij en bewustzijn. Want een ander heel belangrijk onderdeel van vitaliteit is je mind, je psyche. Ik kijk daarom graag naar het geheel. Ik deel de holistische visie "lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”. 

Het kan heel behulpzaam zijn om je lichaamsbewustzijn te vergroten en daardoor meer inzicht in je eetpatroon te krijgen en deze te doorbreken. Kijk bij Rebalancing voor meer informatie hierover.

bottom of page